Už nemokamo maitinimo paslaugą gimnazijoje atsakinga
Mokytoja metodininkė
Darbo laikas
Savaitės dienos |
Kontaktinis laikas |
Pietūs |
Pirmadienis |
7.00 – 15.00 |
11.30 – 12.00 |
Antradienis |
7.00 – 15.00 |
11.30 – 12.00 |
Trečiadienis |
7.00 – 15.00 | 11.30 – 12.00 |
Ketvirtadienis |
7.00 – 15.00 | 11.30 – 12.00 |
Penktadienis | 7.00 – 13.30 | 11.30 – 12.00 |
Individualios konsultacijos: pagal poreikį
Kontaktai
Telefonas 8 422 68 247
Valgiaraščiai
Valgiaraščiai | Atnaujinta | Dydis | ||
---|---|---|---|---|
15 Dienų valgiaraštis 11+ m. pietūs I variantas | 2024-09-10 13:31:42 | 901.5 KB | ||
15 Dienų valgiaraštis 11+ m. pietūs II variantas | 2024-09-10 13:31:17 | 901.18 KB | ||
15 Dienų valgiaraštis 11+ m. pietūs III variantas | 2024-09-10 13:31:08 | 899.41 KB | ||
15 Dienų valgiaraštis 11+ m. pietūs IV variantas | 2024-09-10 13:30:47 | 897.24 KB | ||
15 Dienų valgiaraštis 11+ m. Spec | 2024-09-10 13:30:59 | 949.23 KB |
Rugsėjo 1 d. įsigalioja naujos rekomendacijos dėl vaikų maitinimo organizavimo.
Viena iš jų – vaikams rekomenduojama neštis sveikus užkandžius į mokyklas ar darželius (įskaitant šventes ir gimtadienius) ir vengti maisto produktų, kuriais neleidžiama prekiauti mokyklos valgykloje, bufete ar maisto pardavimo automatuose.
LR Sveikatos apsaugos ministerija į mokyklą rekomenduoja neštis:
- daržovės, šakniavaisiai, vaisiai, uogos ir jų nesaldinti gaminiai;
- ankštinių, sėklų, kruopų, riešutų nesaldinti ir nesūdyti gaminiai, pusryčių dribsniai;
- pienas ir nesaldinti, neriebūs jo gaminiai (varškė, kefyras, pasukos, jogurtai ir pan.);
- kiaušiniai, nerūkyta, liesa, balta mėsa, žuvis ir jų nesūrūs gaminiai;
- nesaldūs pyragai su vaisiais, uogomis, žele ar mėsa;
- rupių, visagrūdžių miltų duona, kiti gaminiai ir kepiniai;
- geriamasis vanduo, nesaldintos žolelių arbatos, nesaldžios sultys;
- visi produktai, kurie paženklinti „Rakto skylutės“ simboliu;
Svarbu − produktų įvairovė!
Draudžiamų darželiuose ir nepageidaujamų mokyklose produktų sąrašas:
- bulvių, kukurūzų ar kitokie traškučiai, kiti riebaluose virti, skrudinti ar spraginti gaminiai;
- saldainiai; šokoladas ir šokolado gaminiai;
- valgomieji ledai;
- pieno produktai ir konditerijos gaminiai su glajumi, glaistu, šokoladu ar kremu;
- kramtomoji guma;
- gazuoti gėrimai; energiniai gėrimai; nealkoholinis alus, sidras ir vynas;
- gėrimai ir maisto produktai, pagaminti iš (arba kurių sudėtyje yra) kavamedžio pupelių kavos ar jų ekstrakto; cikorijos, gilių ar grūdų gėrimai (kavos pakaitalai);
- kisieliai;
- sultinių, padažų koncentratai;
- padažai su spirgučiais;
- šaltai, karštai, mažai rūkyti mėsos gaminiai ir mėsos gaminiai, kurių gamyboje buvo naudojamos rūkymo kvapiosios medžiagos; rūkyta žuvis;
- konservuoti mėsos ir žuvies gaminiai; strimelė (silkė), pagauta Baltijos jūroje;
- nepramoninės gamybos konservuoti gaminiai;
- mechaniškai atskirta mėsa, žuvis ir maisto produktai, į kurių sudėtį įeina mechaniškai atskirta mėsa ar žuvis; subproduktai ir jų gaminiai (išskyrus liežuvius ir kepenis);
- džiūvėsėliuose volioti ar džiūvėsėliais pabarstyti kepti mėsos, paukštienos ir žuvies gaminiai;|
- maisto papildai;
- maisto produktai, pagaminti iš genetiškai modifikuotų organizmų (toliau – GMO), arba maisto produktai, į kurių sudėtį įeina GMO;
- maisto produktai, į kurių sudėtį įeina iš dalies hidrinti augaliniai riebalai;
- maisto produktai ir patiekalai, neatitinkantys Tvarkos aprašo 3‒5 prieduose nustatytų reikalavimų.
Už mokinių maitinimą gimnazijoje atsakingas asmuo
Darbo laikas
Savaitės dienos |
Darbo laikas |
Pietūs |
Pirmadienis |
8.00 – 17.00 |
12.00 – 12.45 |
Antradienis |
8.00 – 17.00 | 12.00 – 12.45 |
Trečiadienis |
8.00 – 17.00 | 12.00 – 12.45 |
Ketvirtadienis |
8.00 – 17.00 | 12.00 – 12.45 |
Penktadienis | 8.00 – 15.45 | 12.00 – 12.45 |
Kontaktai
Telefonas +370 422 68 056