Tarptautinio projekto „Žiedinė ekonomika“ veiklos Šeduvos gimnazijoje

Rugsėjo 22–27 dienomis Šeduvos gimnazijoje grupė mokytojų ir mokinių vadovaujant mokytojai Salomėjai Krencienei organizavo tarptautinio projekto „Žiedinė ekonomika“ veiklas svečiams iš Rygos ir Talino gimnazijų. Dalyvaudami šiame projekte mokiniai turės praktinę galimybę tarptautiniu lygiu keistis ir palyginti savo patirtį, įgyti žinių apie gamybos ir vartojimo modelį, kuris apima dalijimąsi, nuomą, pakartotinį naudojimą, taisymą, atnaujinimą ir perdirbimą esamomis medžiagomis ir gaminiais tol, kol galima. Tokiu būdu pailginant gaminių gyvavimo ciklą.
Projekto veiklų Šeduvos gimnazijoje metu buvo aplankytos įmonės Paliūtis (įmonėje iš perdirbtos plastmasės gaminami įvairiaspalviai botai), Provectus-redivivus in Širvintas District (iš atliekų, tokių kaip padangos, parolonas, statybinės putos malamos granulės iš kurių gaminamos statybinės izoliacinės medžiagos), Toksika (pavojingų ir nepavojingų atliekų tvarkymas), ŠRATC (atliekų tvarkymo centras). Atliktos kitos praktinės, kūrybinės užduotys. Išsamesnė informacija projekto tinklapyje Project ''Circular Economy'' - MOBILITY ACTIVITIES IN LITHUANIA (mozellosite.com) (https://project-circular-economy.mozellosite.com/mobility-activities-in-lithuania-1/ )
Jau atliktose ir būsimose projekto veiklose tikimasi suformuluoti tinkamus perdirbimo ir pakartotinio naudojimo įgūdžius, atkreipti mokinių dėmesį ir persvarstyti atliekų mažinimo klausimą kasdienėje veikloje.

Autorius:
Inga Hokušienė

Nuotraukos:
Inga Hokušienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas