Pirmokų poezijos skaitymai

  • Paskelbė : Gytis Malatokas
  • Paskelbta: 2024-05-27
  • Kategorija: Aktualijos

Šeduvos gimnazijos kieme vyko jau tradicija tapęs pirmokų poezijos skaitymo konkursas „Aš – eilėraštis“. Daug pirmokų  eilėraštukų buvo skirta spalvingam metų laikui –pavasariui. Kai kuriuose – gražiausi žodžiai mamai, Lietuvai, atviras žvilgsnis į vaikiškas svajones. Mokiniai eiliuotai kalbėjo ir apie savo mielus augintinius, apie labai laukiamas vasaros atostogas.

                      Klausytojus džiugino ne tik puikiai parinkti kūriniai, raiškus meniškas žodis, bet ir skaitovų sceninė laikysena, šventiška apranga. Šiais vertinimo kriterijais vadovavosi konkurso komisija. Komisijos sprendimo reikėjo palaukti –  juk sulaukėme tiek puikių skaitovų, tad darbo tikrai nestigo. Mažuosius pirmokėlius konkursui ruošė mokytojos Ilona Kučienė, Inga Rutkauskienė, Juta Savickienė. Kol komisija tarėsi, dalyvius ir svečius džiugino mokytojo Astijaus Poškos šokėjai bei grupės auklėtojos Ritos Masilionienės paruošti jaunieji aktoriai.

                      Po visus sužavėjusio eilėraščių skaitymo ir meninės programos vertinimo komisija paskelbė nugalėtojus. Pirmosios vietos laimėtoja tapo 1c klasės mokinė Liuka Volbikaitė, 2-osios – 1a klasės mokinė Viltė Vasiliauskaitė, 3-iosios – 1b klasės mokinė Lėja Kuizinaitė. Už kūrybiškiausiai pasirinktą kūrinį apdovanotas 1c klasės mokinys Dovydas Navagruckas.

 Klausydami konkurso dalyvių, be galo džiaugėmės, kad pedagogų pastangomis meninis skaitymas ir toliau puoselėjamas, nuo mažų dienų ugdoma meilė ir pagarba kalbai, o žodis vaikų lūpose skamba nuoširdžiai ir teikia didžiulį pasitenkinimą ne tik mums, bet ir jiems patiems. Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti knygelėmis ir padėkos raštais, o visi dalyviai –  saldžiomis dovanėlėmis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas